Autóépítés

Reviczki Róbert alias Car Mandiner

Állj, vagy köpök!

2014. szeptember 29. 19:41 - Car Mandiner

Szűkebb környezetemben őrült ünnepelhetnéke támadt az önkormányzatoknak. Szüreti mulatság, bányásznap, falunap, meg hasonlók. Ezek véletlenül sem választási kampányfogások. Az is véletlen csupán, hogy a sógoromék polgármestere pálinkával, sörrel, bambival várt minden ünnepségre érkező embert, zsákból szórta a Sportszeletet, és állítólag, még a kutyák is szivaroztak a falunapon.

De nem az a lényeg, hanem az, hogy éppen az említett rokonomhoz tartottam, sajnos rossz időpontban. Akinek hihetetlen memóriája van, az emlékezhet a sógoromra az írásaimból. Ő volt az, az egyetlen ember a faluban, akit megbüntettek, mert a saját háza előtt parkolt. Pedig egyedül ő feküdt az aszfaltozógép elé, amikor észrevette, hogy csatornázás után a 4 méter széles útból csak 3 méter 20 centimétert aszfaltoznak vissza. Mire hivatkozva kapta a büntetést? Hát mert:

40. § Megállás Tilos megállni.

b) ahol a jármű és az úttesten levő záróvonal vagy a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad

Szól a paragrafus, és hát lássuk be, egy háromhuszas utcában megállni szabálysértés nélkül igazán nehéz. Mondhatnánk, hogy álljon meg a gyepen, de azt meg más szabályok tiltják.

Alapjában a tilosban parkolók közt két típust tudok felsorolni. Van aki mindenhol megáll, ahol rájön a szükség, és vannak a kulturáltan tilosban járók. Ők azok, aki azt gondolják, hogy például a 30 éve ki nem nyitott gyárkapuban, vagy éppen a gyárkerítés mellett, az égig érő gazban megállhatnak, de ugye nem. Hiszen jön a rend éber őre, és büntet, mert "az behajtó" emez meg "zöld terület".

De térjünk vissza sógoromék kicsiny falujába. "Nincs ott lámpa, nincs ott gyertyafény"... csak hatalmas tűzijáték, meg Túrós Rozália néni, aki egymaga kórusműveket ad elő a falunapi ingyen pia után. Szegény legalább harminc éve nem tért magához a delíriumból, de ez nem zavarja abban, hogy lágy hangján - ami leginkább egy bicikli küllő közé akadt necchálós szatyorban szétrepedt, gazdaságos tejfölös-doboz kerregésére hasonlít - népszerű slágereket adjon elő. Szóval neki, meg a hozzá hasonlóaknak szól ez a népünnepély. Ahogy a sógorom mondja, a "zombiknak". Ugyanis hatalmas csend van a faluban, de amikor nyit a kocsma, megnyílik talán a föld is, ugyanis zajos, emberszerű tömeg tűnik fel az utcán. "Mooore, mooore"! Ordítják, míg el nem nyeli őket a kocsma ajtaja. Persze visszafelé ugyanez záráskor. - Ez a "gyökérzónás öntözés". - fogalmaz a sógor. A gyökerek öntözik a torkukat.

Tehát ez a jó nép ott van a falunapon, és mivel megy oda? Autóval! Hol áll meg? Az úton. Hogyan áll meg? Jó közel a bejárathoz, hogy négykézláb ne keljen messzire menni, hiszen kikopik a gumicsizma orra.

Az út két szélén parkolnak, úgy, hogy éppen egy autó eltudna menni köztük, de ha valaki szembe talál jönni, akkor kezdődhet a viadal.

Látni ilyenkor csuda dolgokat, de hát így megy ez vadkeleten. A "falu" átírja a szabályokat. Sok lúd disznót győz. Ezt a mondást alkalmazzák mindenre, hiszen valódi törvényt nem ismernek. Mint a televízióban látott hölgy, aki panaszkodott, hogy megbüntették a gyereket, mert nem volt rajta bukósisak motorozás közben. "Hiszen senki nem hordja a faluban" - háborgott a nő.

Így is van! Ha egy környezetben többségben vannak azok, akik szembe mennek az országos szabályozással, akkor hagy módosítsák már a törvényeket a saját szájuk íze szerint! Lehessen részegen járművet vezetni, ha tízből hatan ezt teszik! Álljon meg mindenki ott, ahol akar - legalább falunapkor - akinek meg nem tetszik, az meg köcsög! Hajnalig dáridózhassanak a munkanélküliek, aki meg dolgozni menne hajnalban, az költözzön el! Ha tízen megerőszakolnak egy nőt, az semmit se jelentsen a törvény előtt, hiszen csak egy nem élvezte, tízen meg igen!

A gyengébbek kedvéért megjegyezném, hogy az előző sorok ironikusan íródtak. Én kérek elnézést!

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszni.blog.hu/api/trackback/id/tr956744809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2014.09.30. 17:53:32

minden szava igaz! ha kint lenne a index főoldalon, akkor a narancstrollok már jönnének, hogy "ide vezet a fene nagy liberalizmus, nekünk (aka: magyaroknak) diktatúra kő', mert csak abból ért a disznaja"
pedig semmi másról nincs szó, csak arról, hogy rosszul értelmezünk dolgokat...

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.09.30. 18:56:36

@1kutya: hát, akkor nem ártana egy értelmezőszótár :)

castroll 2014.10.01. 14:47:04

Irónia? Az mi? Már nem emlékszem... :-(

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.01. 15:40:42

@castroll: szomorú, ha már csak a rohadt tények maradnak, csak szarkazmus, semmi irónia...
süti beállítások módosítása