Autóépítés

Reviczki Róbert alias Car Mandiner

A formatervezés oltára

2014. október 22. 20:08 - Car Mandiner

Hatalmas mennyiségű képet sikerült rögzítenem az elmúlt heti munkámról. Egy, azaz 1 darabot, de ez még sok is ahhoz képest, amit majd az internetadó bevezetése után fogok publikálni.

Viszont ebből az egy fotográfiából tartalmas gondolat szökkent ki a fejemből. Nekem ugye lehetőségem van úgyis látni egy autót, ahogy sima földi halandó nem láthatja, és ez néha megdöbbentő felismeréshez vezet.

DSCN1249.JPGEz a hátsó fertály egy Volkswagen Karmann Ghia Typ14-hez tartozik, csak így, ebben a formájában nem mindenki ismeri fel.

DSCN1161.JPGMert hát ennyit szoktunk belőle látni. Kutyus ülve, vagy ember keresztben fekve befér, de egy falka tengerimalacot is elengedhetünk, másra nagyon nem jó.

Mindennek az őrületes helypazarlásnak nincs mechanikai oka, pusztán csak a formatervezés oltárán áldozták be a litereket. Volt már rá felkérésem, hogy gondolkodjak el rajta, hogyan lehetne valódi négyszemélyessé alakítani ezeket az autókat. Megtettem, elgondolkodtam rajta. Meglehetne oldani az eredeti vonalak megtartása mellett is, csak egy kicsit kellene hátul szabni a belső lemezeken, amik nem befolyásolnák az autó karosszériájának merevségét, bár ennél a típusnál erről beszélni amúgy is vicces, hiszen hajlik mint az ángyom térgye'. Az említett áttervezés viszont csak a vas tetejűre történt meg, a rongytetőnek ebben a formájában sok helyre van szüksége lecsukás után, de természetesen jó pénzért mindent meg lehet oldani.

Azonban lehet rá precedens, hogy egy ilyen szűken mért helykínálat előny lehet. Például ha a következő adótervezetben a szállítható személyek száma alapján is adót kell majd fizetni, akkor piszokul jól járhatunk, bár a magyar rendszer autós szempontból sem tűnik logikusnak, lehet, hogy a kevés ülés után fizetnénk többet. Hiszen a teljesítményadóban az nyúlhat mélyebben a zsebébe, akinek egy olcsó, szaros, 93 lovas Suzukira futotta, viszont aki jóval több, mint a duplájáért vett egy full extrás Opelt, aminek azonban csak 70 akárhány pacija van, az kevesebbet fizet. Bár ha jól belegondolok, itt is lekövethető az általános gyakorlat: Fizessenek a szegények!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszni.blog.hu/api/trackback/id/tr76817949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pityubácsi 2014.10.22. 20:42:06

egy ilyen, növelt helykínálatú, karmannra kíváncsi lennék.
veszek lottót, aztán úgyis te fogsz szopni vele, ha nyerek :)

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.22. 21:05:51

@Pityubácsi: Ó, nekem ez szórakozás lenne. Tudod, van aki ádámcsutkás thai nőkre bukik, én meg erre :)

erdomester 2014.10.22. 21:54:44

állat az a sztereo flex :) hogy nyomod, két kézzel egyszerre, vagy az egyik a basszus a másik a ritmus? vagy csak simám káprázik a szemem és duplán látok. Mi csillog a kaleidoszkópban amottan? Á, az csak egy fémipari falhoronymaró, valóban.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.22. 22:03:58

@erdomester: a két szerkentyű alap, egyik vág, másik köszörnyű. Nem kell korongozni állandóan, nem vagyok én köcsögös :)

arthur877 2014.10.23. 06:53:49

Nekem is így van megoldva, de más-más színűek a gépek, hogy még a korongra se kelljen nézni, mégis tudjam mit fogok megfogni...

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.23. 07:24:09

@arthur877: nem is rossz ötlet, lehet egyiket be meszelem :)

Pityubácsi 2014.10.23. 10:12:13

@arthur877: az egyiket bekennéd szurokkal, akkor még a gépre sem kellene nézned, tapintással megállapítod, hogy melyik-melyik. :)
süti beállítások módosítása