Autóépítés

Reviczki Róbert alias Car Mandiner

Nyikhaj, senkiházi, kormányforgató terroristák

2014. október 25. 19:26 - Car Mandiner

Szörnyű volt az ébredés...

Úgy éreztem magam, mint Neo a Mátrixban.

Az egész életem eddig nem is létezett. Azt gondoltam tisztességben élek, de kiderült, hogy egy rohadt adóelkerülő vagyok. Bevallom, én sem telefonálok már annyit, sőt a neten üzengetek ha kell. Eddig azt gondoltam, ha valamelyik szolgáltatás irreálisan drága, nyugodtan válthatok egy másikra, de nem. Azt tudtam, hogy nem rakhatok étolajat a dízelembe, nem főzhetek ész nélkül pálinkát, de hogy már a nem telefonálással is bűnt követek el, azt csak most tudtam meg. Szóval rohadt internetező lettem,  szégyellem magam.

https://m.blog.hu/sa/santinofilm/image/888/matrix/bscap184.jpgMa már mindent másképpen látok. Mindenhol 1024-es zöld egységek villognak a szemem előtt - amik valahol piros 150 Forintban végződnek - így feltáruló képességemet a haza és vezéreink szolgálatába ajánlom.

Vajon feltűnt-e már nekik az, ami nekem rögtön szemet szúrt autózás közben.

https://m.blog.hu/fi/filmdzsungel/image/2010_05/the_matrix_revolution.jpg

Én  mindenhol furcsa figurákat látok, akik kirínak a tömegből.

Két fajtájuk van fejlettségi szempontból. Az egyik a lassú adóelkerülő, a másik már eszközzel gyorsított, de mindegyikben az a közös, hogy hazánk ezer stadion országává válását akadályozzák. Aki még a mátrixban ragadt, annak elárulom kik ők: Az első a gyalogos, a másik a kerékpáros. Egyik mocskos, nyikhaj terrorista sem vásárol benzint, így rongálja, ássa alá a költségvetést. Itt vagyok én, aki 30-40 ezer Forintot csorgat bele havonta az autóba. Mindannyian tudjuk, hogy ennek az összegnek a jelentős része adó formájában honunk épülését szolgálja. Én örömmel fizetem be minden évben a teljesítményadót is, hiszen melegséggel tölti el a szívemet, ha látom a televízióban, hogy vannak olyan helyek, ahol utak épülnek. Az igaz, hogy nálunk az elmúlt 25 évben csak a lyukakból kupacot csináltak, hogy azokból később még nagyobb lyuk legyen, majd még nagyobb kupac, de tudom, a pénzem jó helyre megy.

Viszont itt vannak ezek a senkiházi gyalogosok, kerékpárosok. Ráfér a képükre gyalogolni, biciklizni, amikor tankolhatnának is. Még buszra sem ülnek, így taszítva csődbe a Volán társaságokat. Milyen emberek az ilyenek? Hát magyar az ilyen? Bezzeg ha kidiffundál Angliába, már nem derogál neki a busz, vagy az autó. Mit is lehet tenni az ilyen mocskokkal? Javaslom, hogy a bőrük alá ültessenek GPS jeladót, és minden 1024 méter megtétele után fizessenek 150 Forintot!

Tisztelettel egy tisztességes (vagy hülye) adófizető.

29 komment
Címkék: internetadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszni.blog.hu/api/trackback/id/tr866832339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pityubácsi 2014.10.25. 20:18:37

a buszra ülők nagyobb adóelkerülők, mint a biciGlisek, mert egy csomó költségvetési támogatást kapnak.
köcsögök ezek :)

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.25. 20:26:08

@Pityubácsi: azok a legrosszabbak, akik biciklivel mennek a megállóhoz :)

románc cuvée 2014.10.26. 12:34:12

Egy liternyi elégetett sütőolaj után képződik 2Gb-ra való adó (400Ft/l-100Ft/l). Persze én is csak a szomszéd nagynénjének az amerikai nagybácsijától hallottam...

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.26. 15:53:13

@románc cuvée: nekem meg a szomszédom fiának az apja mondta, hogy az étolaj eleve azért drága, mert már belekalkulálták, hogy a magyar jövedéki csaló.

lavór 2014.10.26. 20:18:51

Na kérem szépen: jön...jön... jön!

A karácsonyi-adó!

lavór 2014.10.26. 20:29:44

@Car Mandiner:

10 tűlevelenként 100ft . A műfenyő is drágul.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.26. 20:31:58

@lavór: tényleg, az is művirág, 1900Ft/kg

mennyémá 2014.10.26. 23:16:19

És azokkal a köcsögökkel mi legyen, akik odamennek a másikhoz és szóban elmondják amit akarnak? Tessék csinálni beszéd adót. 150 huf per szó

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.27. 06:14:52

@mennyémá: az nagyon drága lenne, még kimenne a nép az utcára
és bekiabålna valamelyik székházba.Amúgy valóban, ebben az értelmezésben ez is adóelkerülés.

Ali Lali 2014.10.27. 08:23:17

Be kellene vezetni az információcserélési adót, amit a szóbeli információcsere esetén is fizetendő lenne! Technikai megoldását még nem dolgoztam ki, ezt az illetékes minisztériumra bíznám, ebben ők nagyon kreatívak, annak ellenére hogy inteligenciaszintjük éppen csak meghaladja a 25 w-os villanykörtéét!

Netuddki. 2014.10.27. 08:35:05

Ez a szar címlapos????????????????????????????????????????????????????????

dr Smittpálelnökúr 2014.10.27. 08:39:12

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Én megpróbáltam a jó kurva anyádat címlapra tetetni, de ezek a mocsok adócsalók nem akarnak letöltéseket generálni és utána adót fizetni.
Pedig a vén csoroszlyát érdemes lenne kitenni, hogy mindenki láthassa, ki szülte az agyhalott idiótát.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.10.27. 08:57:02

@Ali Lali: az infocsere abban az esetben adóköteles , ha az információk közti értékkülönbözet 20%nál több. :/
@dr Smittpálelnökúr: Köszönöm a hozzászólását elnök úr!

ügyfélszolgálatos 2014.10.27. 09:35:13

@Ali Lali: Eccerű. Kiszámolnak egy általánydíjat amit minden embernek egy bizonyos nettó fizetés alatt be kell fizetni, illetve járulék formájában le is vonják a fizetéséből egyből. Mondjuk a fizetése 0,9%-a. Oszt épülhet is a második stadion Orbánbasi kertjében.

áasdklfjáasn 2014.10.27. 09:41:04

"aki 30-40 ezer Forintot csorgat bele havonta az autóba"
1. A forint kisbetű.
2. Ez azt jelenti, hogy hacsak nem valami benzinzabálód van, akkor napi 100 km-t autózol. Kamunak tűnik.

gizmo26 2014.10.27. 10:10:29

700 Forntról van már régen szó, nem 150 Ft/Gb-ról. Azt mindenki ki tudja fizetni, plána ekinek okostelefonra, tabletre meg laptopra is telik. Ezért senki nem fogja a szólságszabadságot csorbítani. Nem tudom, hogy ezt miért nem lehet felfogni.

Ez most már durvább hiszti, mint ami a 300 Ft-os vizitdíj miatti volt.
Abba kellene hagyni.

GQ 2014.10.27. 10:38:56

@gizmo26: akkor az enyémet fizesd ki, baszd meg! Az majd 30%-os emelés nekem, öreg! és nem, nincs annyiról szó - a módosítót még nem nyújtották be.

jah, a mobilnet után is kő majd fizetni? mert akkor van 3 mobil a családban, 2-n van internet, meg plusz a madzagos net, akkor az már 2100 forint, nem?

Kan Csóka 2014.10.27. 11:12:12

Tudjátok mi lesz a boltban ?
L adó !

Tímár Mihály 2014.10.27. 11:15:53

@gizmo26: A különbség az, hogy a vizitdíjnak volt értelme, mert egy szűkös erőforrás (az orvosok ideje) használatát korlátozta és optimalizálta. Kevesebb ráérő nyugdíjas ücsörgött az orvosnál, gyorsabban sorra lehetett kerülni.

Az internetadó viszont olyasmit korlátoz, amit a kormány is bevallottan terjeszteni akar: Magyarország szánalmasan le van maradva az internet-elérésben. Ráadásul a fix (maximált) összeg is rossz amiatt, hogy az emberek egyre több eszközről interneteznek, a számítógép mellett mobilon, tableten, lassan már szemüvegen is. Egyre több dolog csatlakozik internetre: TV, flottakövető rendszer, de lassan a hűtőszekrény és a gázóra, sőt a villanykörte is.

Az egész internetadót olyasvalaki találta ki, akinek fogalma sincs a modern világról. Ez még nem lenne baj, de akkor miért nem kérdez meg valakit, aki legalább ismer valakit aki emailt tud írni??? Nyilván ugyanazon okból, amiért semmi egyéb ügyben sem kérdezett meg senkit. (Nyilván Orbán jobban szeretne az ötvenes években élni, mert akkor nem kellene ilyen körmönfont módszerekkel korlátozni a szólásszabadságot, hanem elég lenne deportálni mindenkit aki nem őt élteti.)

Az adóból befolyó összeg nevetséges ahhoz képest, amit mondjuk az áfa-csalások felderítésével lehetne behúzni, ahhoz viszont pont elegendő, hogy hátrányosan befolyásolja az internet terjedését. Csak persze az áfacsalásban a Fideszes holdudvar is jócskán benne van...

HaLa 2014.10.27. 13:07:19

Ha már ötletek: :-D

"Szeva Viktorom!!!!!!!!!!!!!
Most olvasom, az internet adós ötleteteket! Ez gecinagy! Sőt hallottam, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék,hogy ez megszorítás,meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi, bazdmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?! Aztán, arra is gondoltam,hogy mi lenne,ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!,ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra,az még nagyobb kasza! Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő,úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!! Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat,hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst,az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek,minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee! Aztán még gondoltam olyanra is,hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni,hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől,és a bánattól,hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron - kártyát,amit mindenkinek kötelezően kellene hordania,és ha a rendőrök(vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!) meglátják,hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik,annak teljes vagyonelkobzás!!! Lesz itt rend! Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám.. Ölellek és kívánok sok erőt és kitartást! P.S.: Édesanyádat üdvözlöm!!! Sokat gondolok rá mostanában!!!"

gizmo26 2014.10.27. 14:04:58

@HaLa: Jó ötletet adtál, a netadóból kellene fizetni az Artisjus-nak is, elvégre mindenki illegális letöltésre használja a netet

gizmo26 2014.10.27. 14:29:29

@GQ: 3 mobil van a családodban, amit kettőn van (azaz kettő okostelefonon !!!!) - eleve baromi drága - mobil internet.
Hát öreg nagyon tudlak sajnálni.
Nehogy ez a 1-2-3-4-szer 700 Forint vágjon földhöz, ajóéletbe.
Még a végén éhenhaltok.

A mobilnetet már eleve túlárazzák, mégsem mész a szolgáltatódhoz tüntetni.

gizmo26 2014.10.27. 14:33:29

@Tímár Mihály: Nem korlátoz ez semmit, mert elhanyagolható összegű az adó mértéke.
És az adó sem értelmetlen, hisz nem a munkát, hanem a fogyasztást terhelő adóról van szó, amit senki sem tud elkerülni.

Sajnos csak egy baj van vele, hogy cserébe nem csökkentenek egy, a munkát terhelő adónemet (tehát nem adó átcsoportosításról van szó), hanem csak a kieső bevételeket fininszírozzák belőle.

HaLa 2014.10.27. 14:42:35

@gizmo26: Mindenki??Te ismersz "mindenkit"?? :-O
Akkor nem vitázunk,igazad van,nekem kisebb a rálátásom a dolgokra!!! ;-)
Bár,valami olyat olvastam,hogy ebből a rendvédelmi szervek dolgozóinak bérét fedeznék....szóval,nem kell ötletet adni,az a pénz már oda van ígérve,azoknak akik védik a székházat. :-D
Arról nem beszélve,hogy az egész cécó vihar a biliben,20 milliárd,csepp a tengerben.
És,még adónak sem kell nevezni,lehet mondjuk "hozzájárulás",hiszen ez a kormány nem vezet be új adókat! :-)
Addig sem arról beszélnek"ki a barátunk,és ki nem",vagy hogy akkor most kelet vagy nyugat.
Csak elszámolták kicsit a reakciót,de nem baj,majd rákenik a "futballhuligánokra".
Röhej az egész,főleg azok,akik buzgón bólogatnak hozzá....
Már magadra ne vedd! :-)
Te úgyis érted,mi-miért van. :-D

Mondjuk a vizit díjjal jó ötletet adtál,az csak 300 ft,"nehogymáááá" gondot jelentsen annak,aki több ezret költ gyógyszerre.Ja,hogy az akkor nem tetszett neked sem??Hát,változnak az idők!!! :-D

gizmo26 2014.10.27. 17:10:32

@HaLa: Nagyon tévedsz, nekem tetszett a vizitdíj is. A hálapénz viszont nagyon nem tetszik.

erdomester 2014.10.31. 12:41:04

Nekem már azt is megsúgták, mi lesz a következő adónem: az IQ-adó. És mint oly sok minden, ez is különbséget tesz majd polgár és polgár között, hiszen a kormánypártiak és szimpatizánsaik alanyi jogon fognak mentesülni alóla...
süti beállítások módosítása