Autóépítés

Reviczki Róbert alias Car Mandiner

Sötét lovagok

2016. február 05. 21:46 - Car Mandiner

Nem is olyan réges-rég, egy messzi-messzi vidéken, ahol nem járnak miniszteri konvojok, és egy olyan szűk aszfalt ösvény vezet át rajta, amin csak a bátrak maradnak fenn, ha szembe is jön valaki, feltűnt a sötét lovagok kihaltnak hitt rendje. Démonikus vezetőjük világhatalomra törve kihasználta azt, hogy a közvilágítás kihunyó csillagai olyan magas póznára kerültek, ahonnét fényük csak elhalva hullhat le a föld mocskos testére.

night-driving-magic-wallpaper-for-540.jpg

Ebben a ködös, halk nyögésektől terhes környéken készültek a rend hordái az újabb napi támadásukra. A gyalogos harcosok gondosan válogatták össze fényelnyelő felszerelésüket, hogy az éj leple alatt osonva a kósza fények ne buktathassák le őket túl korán az ellenség járőrei előtt.

A drótvillámon vágtázó lovagoknak sokkal rosszabb dolguk volt, hiszen harci járművüket nehezen lehetett álcázni, mivel annak idején polgári felhasználásra készültek fényes küllőkkel, fényvisszaverő prizmákkal. Szerencséjükre a világítóberendezés már luxus felszerelés lett az utóbbi időben, így csak a macskaszemeket kellett kipattintani a pedálokból, és a fényesebb részeken hagyni megérni a matt patinát. Az ellenállás kezdetén első dolguk volt a birodalom elnyomó uralmának megpecsételő jelképét, a sárga mellényt letépni magukról, hogy a belőlük rakott máglyák messzire világító fényének üzenete legyen az utolsó, mely nyomukra utalhasson.

Végtelennek látszik az idő mióta dúl a véres harc a sötét rend, és fény hírnökei közt. Minden nap, mikor feltűnnek a csillagok az égen, útra kelnek a színtelen gyermekek, hogy a hajnal első sugaráig rettegést élesszenek az elkényelmesedett urak szívében, akik hasztalan erőlködnek léket hasítani fényvetőkkel az éjszaka falába, így nem menekülhetnek a félelemtől. Hiába próbálnak meg az idő, a tér, és a fény görbületéből jeleket kiolvasni az ellenállók holléte felől, ez mindig csak az utolsó pillanatban sikerülhet nekik, mikor már csak a szerencsének köszönhetik, hogy az  életük nem nyomorodik meg, nem feszítik őket keresztre, vagy nem kerülnek pellengérre ártatlan életek kioltása miatt, mert ez ám a sötétben járók nagy fegyvere! Életüket áldozzák egy szent ügyért, elcsapatják magukat a zsarnokok járműveivel, hátha a kifreccsenő sötét vérük fertőzést kelt a fényen járók közt, és mindent megrágó kórként megbomlassza azt a téveszmés rendképet, mely lámpát adna kezükbe, és fényvisszaverőt aggatna rájuk. 

A harc még tart! Rettegjetek fényimádók!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszni.blog.hu/api/trackback/id/tr78363572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

selgir 2016.02.08. 07:17:56

föl kellene pofozni mindet...:)

egy eső/karcos szélvédő/este/jönnek szembe kombó ideális...

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2016.02.08. 10:14:15

@selgir: és bármennyivel mész úgyis te leszel a hibás, hiszen nem a látás viszonyoknak...

Make Valamit · http://make.blog.hu 2016.02.09. 11:59:45

Halálközeli élménye volt valakinek, és még csak nem is tudott róla?

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2016.02.09. 12:25:22

@Make Valamit: már régen meghaltak (agyilag) csak nem tudnak róla.

Untermensch4 2016.08.13. 09:56:42

Egyszer melóhelyen délutános műszak után, ködös őszi idő, az öltözőben motyogja az egyik kolléga (kezében a mellény) hogy: "Érdemes egyáltalán felvenni ezt a szart?"
Mivel nincs jogsija, nem is volt, autót sem vezetett soha, méltányoltam az érdeklődést.
Aszondom: Van itt amerre megyünk ez a főútvonali szakasz, 60-as tábla, két teher/busz az út szélessége, a szegély bringával nem nyerő mert esélyes hogy nem kifelé esel. Ekkora (nem túl sűrű) ködben, ilyen sötétben már határeset hogy az átlagos piros lámpácskát meglátja vagy sem az autós, időben... És mint tudjuk, a "megengedett legnagyobb" sokak szerint "kötelező legkisebb". Azon az egy km-en a mellényen pont múlhat hogy az ágyadban vagy tepsiben alszol.
Autós-oktatótól hallottam viszont egy érdekes babonát. Ha jön egy biciglis, jön egy másik is mert a baj nem jár egyedül. :)
süti beállítások módosítása