Autóépítés

Reviczki Róbert alias Car Mandiner

A legdurvább filmes baleset

2014. november 10. 19:50 - Car Mandiner

Kedvenc filmem a The Descent, ami magyarul "A barlang" címen futott, ugyanúgy mint a "The Cave", ami tényleg azt jelenti. De nem ez a lényeg. Szóval beülök a moziba, még fészkelődök, szaggatom a csipszes zacskót, szürcsölöm a Caolát', fújkálom az előttem ülő tarkóját, hátha elhúzza azt a ló fejét a képből, amit a bábolnai csődör apjától örökölt. Tehetem, mert még megy a főcím, valakik csónakázgatnak, aztán egy család utazik autóval, majd...

a-legdurvább-filmes-baleset-o.gif

Ennyi?

- Teszi fel a kérdést valaki a nézőtéren.

Ennyi bizony. Ki volt a hunyó, az jól levehető. Egyik nem előre nézett, a másik meg vétett a rakományrögzítés szabályai ellen.

Ez most azért jutott eszembe, mert hazafelé jövet állt előttem egy autó, és olyan nevetséges mennyiségű gubanccal volt odakötve a két szál zártszelvény a tetejére, hogy azt még azzal a bizonyos karddal is kihívás lett volna elvágni. Rögtön elmosolyodtam: - Ez is látta a "Barlangot".

Sokan nem fordítanak megfelelő figyelmet a holmik rögzítésére, és ez sokszor bajt okoz. Néha vicces, mert én sem bírtam megállni röhögés nélkül amikor a haver megjelent egy olyan kötéssel a fején, ami leginkább úgy nézett ki, mintha egy tűpárnát rögzítettek volna a fejére. Ő nem örült ennyire, mert egy makacs vérzést próbáltak ilyen módon megállítani, amit egy hirtelen fékezéskor megindult Orion hangfal sarka okozott. Mondtuk is neki, hogy miért nem Videotont vitt, hiszen az Orion űrhajó, nem csoda, hogy elstartolt.

A rokonom meg azt gondolta, hogy két gumipók megfog egy ajtólapot a tetőn... Nem így lett. Szerencsére nem kaszabolt le senkit, a nyílászáró, csak egy szélvédőt tört be. Csak! A rokon majd idegvérzést kapott, amikor kibontotta a biztosító levelét, hogy csengessen be 250 ezret egy "szélvédőért" (gondolom, azért voltak ott más járulékos dolgok is, mert majd 20 éve azért ez még durva volt) ugyanis szerencsétlenségére az angol nagykövet luxusautózott mögötte.

18 komment
Címkék: halál baleset

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszni.blog.hu/api/trackback/id/tr516884837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pityubácsi 2014.11.10. 20:33:02

engem egy sörösüveg baszott fejbe egy nem is túl gyors ütközés során, talán 30 km/h lehetett.
azóta a csomagtartóban viszek mindent, nehogy már kiömöljön a drága nedű :)

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.10. 20:42:05

@Pityubácsi: gyenge vagy, már egy sör is fejbe vág :)

W123qp 2014.11.11. 12:20:05

A rakomány rögzítése és a tárolása a fontos. Nyár, családlátogatás, egymásnak kölcsönösen összegyűjtött lomok elszállítása.
Ajándék kozmetikai tükröt betettmk a kocsiba, 3 ajtós verda kalaptartójára. Jövünk haza néha-néha enyhe égett szaga a kocsiba. Nyár volt, kamionokat előzgettünk, nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Hazaértünk kipakoltunk. Másnap vártam a párom, ücsörgök a kocsiba, bámulok a belső visszpillantóba, észrevettem valami furcsát a tetőkárpiton. Hátranézek, olyan a tetőkárpit, mint az ementáli. Ugyanis a homorú kozmetikai tükröt sütötte a nap menet közben és az szépen kiégette a tetőkárpitott. Szerencsére? a kárpit olyan vékony műanyagból készült, mint a koton, és mielőtt belobbant volna, már ki is olvadt.

Meg egyszer egy higany hőmérőt hagytam a kocsiban nyáron, az sem örült neki.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.11. 16:46:11

@W123qp: az ember sok mindenre nem is gondol rakodáskor. Az még az egyszerűbb eset, amikor a dinnye átgurul a tojástartón, vagy amikor megfodrosodik a bakelitlemez a kalaptartón (ami biztos helynek tűnt, hiszen nem ül rá senki) de amikor az IFA úgy vitte a hídgyűrűket, hogy azt gondolták elég lesz éknek a vezetőfülke, és egy ütközésnél átgurult azon...

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.11. 16:50:49

@petiww: hát ez durva, de szerencsére viszonylag ritka az ilyen amiből személyi sérülés van. Nem is emlékszem hirtelen csak az elrepülő teherautó fékdobra, meg a munkagépre ami rádőlt a szembejövőre. Ja, meg a vaslemez, meg még lehet pár.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.11. 21:28:17

@tivah: a mítoszvadászokban meg a gyilkos papír zsebkendős dobozt tesztelték, de az nem ölt, viszont sok más igen, de már nem emlékszem és nem találom a videót.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.12. 00:42:46

Defektjavító szprét véletlen napsütötte helyen hagytam a kocsiban.Nem ölt, de teleszórta másfél kiló vattával a csomagteret.Mikor megláttam, megvolt a vatta-fíling, meg a vattafakk iz disz... :D

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.12. 06:14:07

@geegee: bent ültél volna fehér fejjel, megkérdezhették volna: -Na mi kulás? :)

tivah 2014.11.12. 20:19:13

@Car Mandiner: Volt egy olyan videó amin a vezetőt a rekesz sör üti tarkón, az lett volna az idevágó de sehogyse találtam:)

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.12. 20:25:33

@tivah: biztos letiltották, mint az én videómat :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.15. 04:52:49

@Car Mandiner: :D
Nem ültem benn, szerencsére, nem tudom milyen hangja lehetett.Parkolóban ott hagytam, majd egy fél nap múlva visszaértem, akkor meg már olyan volt.De nem volt vészes kipucolni se...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.15. 04:55:08

Amúgy ez az animgifen szereplő csöves-nyársalós baleset télleg megtörtént, vagy csak a filmben lejátszzák...?Remélem, csak az utóbbi, de nagyon odabax...

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.15. 07:33:02

@geegee: ha jól tudom történt már ilyen, fentebb már belinkelte valaki, de az sem kellemesebb, ha egy tábla acéllemez fejez le és már ilyen
Is volt kishazánkban. Gondolható, akkor a világban mennyi ilyen durva
dolog történik.

golf mk3 2014.11.24. 17:20:49

@tivah: Erre gondoltál? Van itt hordó, sörpad, meg rekesz is.
youtu.be/gcBHuLRUnkU

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2014.11.24. 18:35:38

@golf mk3: odáig néztem, hogy a padra sörös rekeszt kell tenni, mert az kiékeli a szélvédőkeretben amikor repülne kifelé. :)
süti beállítások módosítása