Autóépítés

Reviczki Róbert alias Car Mandiner

Itt a háború vége!

2015. szeptember 16. 18:50 - Car Mandiner

Ismét megvívtuk a harcot! Büszke népünk győzelemre áll!

Van-e olyan, aki nem tudja mi ez?

11870733_1888004311424721_2419073913348506765_n.jpgEmlékszünk még erre?

 

Aztán ugye ez működött is, mert nem azért készült, hogy csak lessük:

 

Na, most akkor erre rádupláztunk!

Persze így ez erős túlzás. Nem kell egy ikerpárt elképzelni, csak a minta pucolódott meg, és nagyjából össze lett rakva, hogy a gazdája jobb pénzért tovább tudja adni. Eredetileg teljes restaurálás lett volna ez a történés is, csak hát ha olcsón vállalja az ember, akkor még olcsóbban szeretnék, az meg nem megy mindig.

001_96.JPGElőször azt mondták, hogy amit nagyon muszáj, csak azt csináljuk meg. Hát ez a hátsó kerékjáratban található merevítő lapolás szerintem már az a kategória volt. A jobb oldali átlátszónak tűnő rész nem üvegből van, hanem lyukas.

003_75.JPGTehát belülről ilyen lett készen. A barna az egy kis rozsda, mert a kollégám azt mondta, majd délután lefújja, csak azt nem tudni melyik délután. Az előtérben a "nagyon muszáj" üléskeret, amit az azóta elhunyt kollégánk készített. Szomorú dolog ez... főleg, hogy fiatalabb volt mint én, de hát sajnos vannak betegségek, amik jobban szeretik a régi autókkal foglalatoskodókat, hiszen van itt minden: azbeszt, por, aromás hidrogének, de hagy ne folytassam!

005_37.JPGKövetkező képemen a szintén "n.m" sarokrész.

004_47.JPGAz előző szaki küszöbjét jobbnak láttam felvágni, hogy a hátsó ajtóoszlopot bebillenthessem nekem megfelelőre. Így már jobb lett az ajtóhézag, bár előtte is elbírták úgy csalni az egész oldalt, hogy mind a két ajtó takarta a nyílást, de nekem nem tetszett.

002_73.JPGMire idejutottam, azt mondták, hogy elég lesz, ennyi van fizetve.

006_27.JPGAztán persze, hogy ez lett belőle...

Még a tető fájait is rendbe kell tennem, amit meg nem lehet, azt le kell gyártani, és mehet Hollandiába, ami a jelenlegi lezárós, ellenőrzős helyzetet tekintve nem lesz olyan könnyű út, bár eddig sem volt rövid.

Aztán persze, majd később már lehet, hogy nem kell ilyesmi miatt aggódni, mert nem kell külföldre a munkánk, hiszen jött most már annyi szép, lakatos kinézetű ember, hogy a jövőben már megcsinálják ott helyben, olcsóé a melót.

Ja... Olvastam, hogy vannak nagy gyárosok, akik tapsikolnak örömükben, mert nem kell nekik kivinni a gyártást, az olcsó munkaerő helybe jön. Az autógyárakból is kilehet rugdosni, azt a sok terpeszkedő, szakszervezetes, "nekem jogom van" dolgozót, mert megjött helyette a szorgalmas, kis igényű ember. Gondoljunk bele! Eljött Európa új fénykora! Ezek a szegény földönfutók örülnek, hogy befogadták őket, ezért keveset akadékoskodnak, gyorsan dolgoznak azon, hogy minél előbb megteremtsék maguknak az új egzisztenciát. Egy szál gatyában, gyalog érkeztek, ezért hatalmas hasznot fognak hozni a helyi piacnak a bevásárlásaikkal, mindeközben éjt nappallá téve termelnek a fizetésükért - mondjuk egy autógyárban - ahonnét majd később járművet is vásárolnak, hiszen mint említettem, gyalog jöttek. Láthatjuk, hogy fel fog pörögni az autópiac, és minden más kereskedelem is! Tehát nem kell fanyalogni, ez nagyon jó lesz az Európai Uniónak. A Németeknek meg jól megy, majd egy kicsit összehúzzák magukat. Én itt nem féltem a munkámat, itt nem akar senki maradni. Hiába mondja "Angela nővér", hogy a menekült nem dönthet hova ossza le az Unió, ugye senki nem hiszi el, hogy azt a több százezres tömeget (milliós), ami a fél világon átmasírozott mindenen, azt majd valamiféle, számukra ismeretlen törvény alapján ide-oda tologatják. Oda mennek, és arra, amerre akarnak, és pont. Vagy netalán majd erőszakot alkalmaznak Angela nővérék? Az nem Európai viselkedés. Persze mi itt a fasiszta, náci Orbanisztánban, ahol Szíreket gyilkolnak, és az asszonyaikat meggyalázzák a rend őrei, (ezeket mondták a magyar börtönből menekült menekültek, bár az amerikaiak arról cikkeznek éppen most, hogy megteszik ők a nemi erőszakot egymásközt) mit sem tudunk erről az Európai kultúráról. Éppen  most nézem a Híradóban, ahogy ezek a kedves menekült fiatalemberek éppen ízelítőt adnak a liberális viselkedésből az őket a határon visszatartó rendőröknek. Bár nem engedik őket tovább az egyenruhások, a kedves tömeg mégis ajándékokat dobál a rendőrök közé, az Orbanisztániak pedig valamiféle parfümmel locsolják meg az idegeneket hálából. Ugye, ugye! Csak összebarátkozik a két különböző kultúra!

Na, mindegy... Lehet, nekem is mennem kellene Németországba, mert itt annyit gürizek, hogy belevakulok, aztán nem látom biztosítva sem a saját, sem a családom jövőjét, de hát még senki nem robbantotta fel a házam, bár utálnak elegen (mi munka van ebben is) aztán így nem mehetek, bár papírok nélkül, ha elég bánatosan nézek...

Hát tényleg, mennyire hülyék voltak már azok a Bangladesbe valósi Szírek, akik bevallották honnét jöttek, erre meg kiutasították őket. Hát ezek tényleg nagyon sötétek lehettek, hogy nem bírták letagadni a származásukat. 

Ezek után örömmel üdvözölném azt a múlt heti Európai bírósági döntést, melyben kimondták, a kommentekért az a felelős, akinek az oldalán megjelennek, így ha még valaki írna nekem a Totalcaros kiűzetés után is, az moderálja magát, mert máskülönben nekem kell!

 

 

 

17 komment
Címkék: európa tatra 57k

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszni.blog.hu/api/trackback/id/tr837793324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthur877 2015.09.16. 19:07:13

Nagyon egyetértek veled bantu ügyben! A verda sem lett rossz, de ha valaki ilyen szarrágó vagy/és csóró, az ne akarja veletek megcsináltatni a gépet! És mi ez a "kiűzetés" a totalcarból? Nem jelenhet meg a külsőségben a posztod?!? Írtál valami nemtetszőt nekik/róluk?!?

arthur877 2015.09.17. 15:10:29

@Car Mandiner: Miért, nincs már? Nem figyeltem, nem is tudom, milyen úton/módon tetted fel a posztjaidat oda, de szerettem azokat! Az RO80 blogot meg az évek óta összeszerelő-felújító Jaguáros csávót és egy öreg Mercist is olvasgattam rendszeresen, hogy most mondod.... Tényleg ezer éve nem hallottam felőlük!!!

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2015.09.17. 15:31:07

@arthur877: és látod, rengetegen vannak úgy mint te. Ott kattintottak rá az éppen friss blogokra, szerintem sokan még a rendes címét sem tudták annak, amit éveken keresztül olvastak, így amikor eltűnt a megszokott helyről, csak vakon keresik, ha egyáltalán nem várják továbbra is a Totalcaron. Volt olyan blogger, aki mérgében még a blog hu-ról is elment, mert harmadára esett az olvasottsága, és amúgy is éveken keresztül egy fillért sem kapott a reklámbevételből, így átment olyan helyre, ahol ez megoldható.

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2015.09.18. 22:27:23

@Car Mandiner:
"így átment olyan helyre, ahol ez megoldható"
van ilyen hely??? Hol, merre ? ;-)
Addig is olvassátok a blogomat, csók mindenkinek :-)
car-tarsak.blogspot.hu/

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2015.09.19. 08:03:20

@kipe: a másik blogommal már én is kerestem ezer forintot ( hátha még írnák is oda) fél év alatt :)

kollarg 2015.09.19. 11:05:40

Azért még ide lehet találni nagy nehezen - pl. "autóépítés" keresőszóra a google első találata a blogod, nem valami "tunyinygos" honlap. Mondjuk én is ott (mármint a Külsőség szekcióban) láttam először ezt az oldalt, azóta meg jövök hetente megnézni mi újság. Eddig nem kommenteltem, főleg csak figyelek, mert a veterános hobbi kapcsán érdekesek és tanulságosak a posztok. :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.09.19. 13:16:02

Szép és szomorú bejegyzés
A totalcarról meg bannolva lettem, és senki nem mondta meg hogy miért :) elkurvult nagyarcúak
Ez a blog meg nagyon király

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2015.09.19. 16:30:33

@kollarg: úgy látszik a kereső első helyéhez elég a blogom majd 400000 letöltése :)
Mostanában nem volt sok kedvem írogatni, igaz az újdonság is kevesebb melóban, ezért nincs minden héten friss poszt.
@enpera: nem tudom én sem mi történt a TC-én, miért mi voltunk útban, mert bár többnek tűnik a reklám rajta, azért lenne még ott hely :)
Örülök, hogy tetszik a blog, pedig már egy párszor abba akartam hagyni.

kollarg 2015.09.20. 11:38:53

@Car Mandiner: pedig ismeretterjesztő jelleggel a mindennapi dolgok is érdekesek. :)

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2015.09.20. 15:34:56

@kollarg: írnék én, csak mire megkeresem a sóra valót megfáradok, hiába vagyok úgy délelőtt, hogy na majd erről írok, mire hazaérek oda a lendület.

kollarg 2015.09.20. 19:37:52

@Car Mandiner: mondhatnám, hogy ismerős a helyzet. Ugyanezért nem blogolok, pedig tervben volt már többször. Nálam csak hobbi a leharcolt motorok rendbehozása, nincs idő fotózni és írni is a heti 3 órában amit rá tudok szánni.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2015.09.20. 19:48:00

@kollarg: hagy írjanak a ráérő, nagymenő újságírók, bár némelyik már a címet rosszul írja le, legyen Origós, vagy Indexes. :)

kollarg 2015.09.22. 10:36:35

@Car Mandiner: Azért nem tettem le róla, legfeljebb majd feltűnésmentesen előszedem a fél-egy-kettő évvel ezelőtti fotókat az olvasztótorony melletti tárolóból kirángatott kétkerekűekről. :)

castroll 2015.09.22. 15:12:52

Abba ne hagyd! :-)
A bevándorlókérdést magam is hasonlóképpen látom... (sajnos vagy nem sajnos)
De ha ezek kivakaróznak majd, ha ledobják bocskoraikat (adidas, nike) lecserélik ájfonjaikat és ugye megvették az új autót, talán elkezdenek veteránozni és lesz meló ezerrel! Bővíthetsz garázst, felvehetsz új kollégát, akár szír vagy libanoni szakembert...

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2015.09.22. 15:19:15

@kollarg: úgy legyen! :)
@castroll: csak nehogy olyan veteránok készüljenek, hogy bárhogy is rakom össze, mindig T32-es lesz belőle :)
süti beállítások módosítása